I den nya bilhallen kommer bland annat service och reparation av bilar av märket Jaguar att erbjudas. Foto: Shutterstock.
Publicerat 16 augusti, 2017

Castellum bygger bilhall i Huddinge

Castellum har påbörjat bygget av en ny bilhall samt andra verksamhetslokaler om 23 000 kvadratmeter i Smista Allé i Huddinge. Investeringen uppgår till 317 miljoner kronor.

Området Smista Allé i Huddinge har under 2000-talet utvecklats till Stockholms främsta bilhandelskluster. Här investerar Castellum i nya verksamhetslokaler som beräknas vara färdigställda under första kvartalet 2019.

[ Annons ]

Fastigheten kommer att uppföras i fyra plan. Plan ett och två kommer att omfatta en lokalyta om cirka 9 300 kvadratmeter. Plan tre och fyra kommer att rymma en parkeringsyta om cirka 13 900 kvadratmeter.

Ett 15-årigt hyreskontrakt som omfattar cirka 4 000 kvadratmeter lokalyta samt parkering på garageplan har tecknats med NCG Retail Eijendomme. Genom British MotorGroup Stockholm kommer bolaget att driva bilhandel samt service och reparation av Jaguar och Land Rover i fastigheten.

Smista är Castellums hittills största utvecklingsområde i Stockholmsregionen.

– Här har vi sedan 2004 utvecklat ett kluster för bilhandel där vi, efter att detta projekt slutförts, äger och förvaltar 59 000 kvadratmeter högkvalitativa lokaler – merparten konceptbyggnader för kända bilmärken som Porsche, Mercedes, Audi, Volkswagen, Mini Cooper, Ford och Lexus, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef, i ett pressmeddelande.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]