Publicerat 20 januari, 2022

Carnegie höjer Hemnet till köp efter kräftgång i aktien

Carnegie höjer Hemnet till köp från behåll efter att bostadsplattformens aktie sjunkit till attraktiva nivåer. Det framgår av en färsk analys som lett till att aktien stiger cirka 6 procent på en i övrigt ljummen börs.

Banken kungör att Hemnets svaga aktieutveckling kommit till följd av det negativa sentimentet för högtillväxt- och högmultipelsaktier, dock anser Carnegie att det nu råder ett bra köpläge.

"Vi tror att Hemnet till nuvarande värdering erbjuder en attraktiv ingång till en högkvalitativt case för tillväxt och multipelexpansion under många år framöver."

Banken, som inte gör några estimatförändringar, förväntar sig att bolaget redovisar intäkter om 175 miljoner kronor, vilket innebär en ökning om 22 procent jämfört med samma period i fjol. Vidare estimerar banken att ebitda kommer in på 73 miljoner kronor med en justerad ebitda-marginal om 42 procent (vilket är 9 procenenheter bättre än samma kvartal förra året). Emellertid spår banken att listningarna kommer att minska med 4 procent jämfört med för ett år sedan.

Avseende genomsnittlig intäkt per listning (ARPL) prognostiserar Carnegie att den kommer att öka till 3 000 kronor, vilket motsvarar en 41-procentig tillväxt jämfört med i fjol.

Banken sänker sin riktkurs till 180 kronor (190) och hänvisar att jämförelsebolag handlats ner.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]