[ Annons ]

Carl Bildt. Foto. Janwikifoto
Publicerat 19 november, 2015

Carl Bildt tar plats i fastighetsbolags styrelse

Förre moderatledaren och utrikesministern Carl Bildt blir nu även en aktör inom fastighetsbranschen. Han är föreslagen som styrelsemedlem i det noterade bolaget Fastator som investerar i bolag med starka affärsidéer.

I näringslivet går det med samarbete över partigränserna. När Fastator, ett bolag som investerar i fastighetsbranschen, rekryterar nytt till styrelsen så är Carl Bildt, förre moderata utrikesministern föreslagen tillsammans med förre näringsministern och Socialdemokraten Björn Rosengren.

[ Annons ]

Nu är före detta politiker inget nytt i Fastators styrelse. Ut från den nuvarande styrelsen går bland annat tidigare moderatledaren Ulf Adelsohn och före detta socialdemokratiska borgarrådet Mats Hulth. Andra namn i den nya styrelsen är Agneta Jacobsson, vd Custos och Anders Mossberg, vice vd på SEB.

Bolaget Fastator, som är noterat på First North, arbetar med entreprenörsdrivna företag som har stark affärsidé. Deras affärsmodell är investeringar på lång sikt över konjunkturcykler och med stabil avkastning.

Innehav just nu är bland annat Offentliga Hus i Norden som ägs till 50 procent av Fastator och till 50 procent av Aerium. I fastighetsbeståndet ingår 48 samhällsfastigheter i 21 svenska kommuner med en total uthyrningsbar yta om drygt 100 000 kvadratmeter. Ägandet av Offentliga Hus i Norden regleras av ett aktieägaravtal.

Även innehav i Konkret Fastighetsutveckling i Sverige som förvärvar och utvecklar fastigheter i expansiva områden.

Carl Bildt och den övriga styrelsen ska väljas in på den extra bolagsstämman måndag den 14 december 2015

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]