Publicerat 29 maj, 2018

Byt till något nygammalt på Södermalm

Den stora bytardagen på Södermalm visade sig vara populär. Så AMF Fastigheter kör konceptet Söderbytardagarna även nästa helg.

Hållbarhet ligger i tiden. Samtidigt utmanas detaljhandeln av en växande e-handel. AMF Fastigheter hittade ett sätt att ta sig an bägge dessa utmaningar.

[ Annons ]

Förra helgen var det premiär för Söderbytardagarna i Ringen centrum i Stockholm. Idén är just vad namnet antyder –att få Södermalmsborna att byta grejer med varandra. Med fler än 2000 genomförda byten blev Söderbytardagarna en succé och förlängs med en ytterligare helg.

– Det är jättekul att så många kom och bytte prylar med varandra! Eftersom vi fortfarande har kvar så många fina saker kommer vi att hålla Söderbytardagarna även nästa helg. Har man värdebevis från förra helgen kan man såklart använda dem i helgen, säger Anna Jakobsson, marknadsansvarig i Ringen centrum.

Reglerna är enkla. Lämna in max fem saker, erhåll ett värdebevis och byt mot fem nya saker. Allt som inte byts skänks till Stockholms Stadsmission.

– Vi har märkt att allt fler inte bara vill slita och slänga utan ge sina ägodelar ett längre liv. Jag tror inte att jag är ensam om att ha kläder, böcker och prylar som jag tycker om men inte längre använder. Söderbytardagarna är en möjlighet att ge dessa saker ett nytt hem och samtidigt hitta nya favoriter som kanske inte längre finns i butikshyllorna. Det är bra både för miljön och för förråden, säger Anna Jakobsson.

Utöver Söderbytardagarna kommer Ringens butiker att ha extra erbjudanden – om man trots allt inte skulle hitta något att byta till sig.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]