[ Annons ]

Foto: Walk the room.
Publicerat 29 april, 2019

Byggstart för Nobelberget i Sickla

Atrium Ljungberg startar byggnationen av det första bostadskvarteret, Formalinfabriken och förskolan Panncentralen på Nobelberget. Här växer en ny stadsdel fram med 500 bostäder, kreativa kontor, kulturetableringar, grönska och mötesplatser.

Det första kvarteret omfattar 68 lägenheter och inflyttning sker under hösten 2020.

[ Annons ]

Den karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken omvandlas till kreativa kontor, restaurang och café och blir en mötesplats där de första kontorshyresgästerna flyttar in redan till sommaren 2019. Panncentralen, med sin höga skorsten, kommer att bevaras och blir i augusti 2020 en förskola i lekfull miljö. Det planerade Sicklastråket kommer att binda ihop Nobelberget med såväl Hammarby Sjöstad som Sickla.

– Jag är väldigt glad över att vi nu startar byggnationen av det nya bostadskvarteret på Nobelberget. Det är en viktig del i förverkligandet av Atrium Ljungbergs vision om att utveckla levande stadsmiljöer, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Om Nobelberget

Stadsdelen Nobelberget är en del av Sickla i Nacka. Här planeras för 500 bostäder, kreativa kontor, kultur, parkområde och förskola. Det första bostadskvarteret innehåller 68 bostäder om 1–5 rum, försäljning pågår och inflyttning sker från oktober 2020.

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]