Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge, tillsammans med Hans Wallenstam. Foto: Wallenstam.
Publicerat 5 september, 2018

Byggstart för 293 hyresrätter i Haninge

Kommunstyrelsens ordförande i Haninge, Meeri Wasberg, har tillsammans med Hans Wallenstam nu startat nyproduktionen av 293 nya hyresrätter vid Örnens väg i Haninge.

Projektet kallas Parkstråket och kommer att omfatta två kvarter med en preliminär första inflyttning till 2020.

[ Annons ]

– Vi ser väldigt mycket fram emot att bidra med fler hyresrätter till Haninge som är en expansiv kommun i utveckling. Behovet av bostäder i våra storstadsregioner är enormt och varje gång vi sätter spaden i marken och kan bidra till fler hem är speciell, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam.

De 293 hyreslägenheterna i Parkstråket ligger utmed Örnens väg i Haninge i nära anslutning till Rudans naturreservat med bara 10 minuters promenad till Handen pendelstation.

– Kommunen växer och utvecklas, Parkstråkets 293 nya hem blir en självklar del i den totala utvecklingen av Haninges regionala stadskärna. Fler bostäder behövs och framför allt hyresrätter och vi är glada för det stora engagemanget hos olika byggherrar, säger Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge.

Lägenheterna i Parkstråket kommer att vara mellan ett till fyra rum och kök och fördelas mellan sex huskroppar med fyra till nio våningar. Majoriteten av lägenheterna får balkong eller uteplats och parkeringsgarage kommer att inrymmas under husen. Arkitekt för Parkstråket är Semrén & Månsson.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]