Publicerat 16 september, 2021

Byggmästare AJA har gjort en tilläggsinvestering i Volta Trucks

Investeringsbolaget Byggmästare AJA Holding har gjort en tilläggsinvestering på 3,5 miljoner euro, motsvarande 35,6 miljoner kronor, i Volta Trucks. Det framgår av ett pressmeddelande.

Investeringen gjordes under en nyligen avslutad finansieringsrunda. Den lyfter Byggmästares ägarandel i Volva Trucks till cirka 22 procent efter beaktande av innehavda konvertibla skuldebrev samt full utspädning.

”Kampen mot global uppvärmning börjar få högsta prioritet världen över och total elektrifiering av transporter, i synnerhet citynära, är bara några år bort. Volta Trucks, som eliminerar CO2-utsläpp, men också löser en del andra viktiga utmaningar för logistiksektorn, är väl positionerade, har åstadkommit mycket på kort tid och har ett starkt team. Vi ser som tidig investerare och fortsatt stor ägare fram emot att följa deras utveckling, men konstaterar samtidigt ödmjukt att det bolaget försöker åstadkomma naturligtvis är svårt och innehåller en del kommersiella och finansiella risker”, kommenterar Byggmästares vd Tomas Bergström.

Volta Trucks drog in totalt cirka 37 miljoner euro under rundan som leddes av Luxor Capital. Bolaget värderas till 100 miljoner euro före pengarna från rundan.

I maj var det aktuellt med en finansieringsrunda i Volta Trucks på cirka 30 miljoner euro till en värdering pre-money på 400 miljoner euro, men den transaktionen skrotades. I mitten på augusti uppgav Byggmästare AJA att en nyemission fortfarande var aktuell men några villkor angavs inte vid tillfället.

f

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]