Bild: Krook & Tjäder
Publicerat 13 mars, 2019

Bygglov för 41 lägenheter i Lund beviljat

Krook & Tjäder har tillsammans med Resona Utveckling AB beviljats bygglov för ett nytt bostadskvarter i Lund. Byggprojektet innefattar 41 lägenheter fördelade inom tre huskroppar och kommer utgöra en välkomnande entré till den nya stadsdelen Solbjer inom Brunnshögsområdet.

Bakom projektet står Resona Utveckling och arkitektfirman Krook & Tjäder. Det handlar om 41 lägenheter fördelade inom tre huskroppar.

[ Annons ]

– Bostadskvarteret Hängmattan 1 i Brunnshög är ett spännande uppdrag som gör avtryck i staden. Vi har haft ett gott samarbete med Krook & Tjäders arkitekter och landskapsarkitekter där de gestaltat ett nyskapande bostadskvarter i ett av Lunds nyaste och attraktivaste bostadsområden. Tillsammans har vi höga ambitioner i vårt bidrag till Brunnshög. Vi vill skapa bostäder av högsta kvalitet men med ett litet klimatavtryck. Bl.a. planerar vi att använda oss av en miljövänlig stomme från vår egen prefabfabrik med halva klimatavtrycket mot en traditionell betongstomme, säger Sam Giertz, managing partner på Resona Utveckling.

Kvarteret får allt ifrån ettor till fyror, varav några etagelägenheter, med egna entréer i marklplan.

– Vi är stolta över bostadsprojektet Kvarteret Hängmattan 1 där vi fått förtroendet att rita både hus och landskap, vilket ger en konceptuell helhet. Det skapar ett stadsmässigt och innehållsrikt kvarter med en stor variation av bostadstyper och attraktiva utemiljöer. Ett inspirerande uppdrag där vi valt att klä de tre huskropparnas tak och fasader av aluminiumplåt i varierande nyanser och bearbetning, vilket ger ett livfullt och välkomnande intryck, säger Stina Froste arkitekt på Krook & Tjäder.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]