[ Annons ]

Byggindustrin i Stockholms län växer för första gången på två år. Det är också branschen som ökar mest visar en rapport från Stockholms Handelskammare.
Publicerat 12 augusti, 2014

Byggindustrin växer i Stockholmsregionen

Byggindustrin i Stockholms län växer för första gången på två år. Det är också branschen som ökar mest visar en rapport från Stockholms Handelskammare.

Byggindustrin i Stockholms län växer för första gången på två år och nu har branschen börjat nyanställa. De branscher som nyanställer mest i Stockholmsregionen är bygg, tillverkning och livsmedelshandel, men även uppdragsverksamheten och databranschen nyanställer. Det visar Stockholms handelskammares rapport,

[ Annons ]

– Byggbranschen brakar loss på allvar i Stockholms län. Det är väldigt positivt eftersom den är sysselsättningsintensiv och en viktig motor för hela ekonomin, säger Alen Musaefendic, ekonomisk analytiker på Stockholms Handelskammare.

Enligt rapporten fortsätter arbetsmarknaden i regionen att växa för andra kvartalet i rad. Men den ökade takten på nyanställningar gäller endast i Stockholmsregionen, där det går snabbare än i övriga Sverige.
– Huvudstaden är landets verkliga tillväxtmotor. Den ekonomiska aktiviteten i kombination med befolkningsökningen gör att behovet av reformer på infrastrukturområdet ökar. De viktigaste prioriteringarna nu är att bygga Förbifart Stockholm och påbörja projekteringen av den östliga förbindelsen, säger Alen Musaefendic.

Konjunkturindikatorn för Stockholms län ligger på samma nivå, 19, under årets andra kvartal som det första. Genomsnittet har legat på 12 sedan år 2000. För hela landet har konjunkturindikatorn minskat från 16 till 15.

Läs hela rapporten här.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]