Publicerat 28 september, 2021

Byggfakta vill noteras på Stockholmsbörsen i Q4

Ljusdalsbaserade Byggfakta, som bland annat tillhandahåller marknadsdata och analys för den brittiska och svenska byggindustrin, avser att noteras på Stockholmsbörsen under fjärde kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget kommer att erbjuda både nya och befintliga aktier. Likviden från de emitterade aktierna förväntas uppgå till cirka 3,27 miljarder kronor.

Ankarinvesterare är AMF, Danica Pension Livsforsikringsaktieselskab, Didner & Gerge Fonder AB, Första AP-Fonden, Grandeur Peak Global Advisors, Lazard Asset Management och Tredje AP-Fonden. Dessa har under vissa förutsättningar åtagit sig att köpa aktier för 3,1 miljarder kronor till ett pris av upp till 75 kronor per aktie. Det ger Byggfakta ett marknadsvärde på upp till cirka 16,4 miljarder kronor.

Byggfakta avser att använda pengarna från noteringen till att återbetala skulder och finansiera förvärvet av BCI Media Group, en ledande informationsleverantör för byggindustrin i Asien och Stillahavsområdet samt USA.

Byggfaktas nuvarande storägare är SSCP Bygger och Bock Capital EU Luxembourg Tricycle som indirekt kontrolleras av Stirling Square Capital Partners och TA Associates.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]