[ Annons ]

Om två år ska ett nytt landmärke stoltsera vid Stockholms inlopp. På tisdagen börjades byggandet av Stockholm Lighthouse på Kvarnholmen i Nacka. Bakom projektet står Peab och JM.
Publicerat 15 september, 2015

Bygget av Stockholm Lighthouse igång

Om två år ska ett nytt landmärke stoltsera vid Stockholms inlopp. På tisdagen börjades byggandet av Stockholm Lighthouse på Kvarnholmen i Nacka. Bakom projektet står Peab och JM.

Peab och JM bygger tillsammans Stockholm Lighthouse på Kvarnholmen i Nacka. Arkitekturen är en modern tolkning av de silos som en gång stod på platsen. Tisdagen den 15 september togs ett symboliskt första spadtag för de 226 bostäderna i Stockholm Lighthouse.

[ Annons ]

Lägenheterna omfattar 2-5 rum och kök med utsikt över Stockholms inlopp eller Nacka för merparten av dem.

– Stockholm Lighthouse är ett unikt bostadsprojekt och det är extra roligt att tillsammans med Folksam och JM utveckla området till ett fantastiskt och eftertraktat bostadsområde, säger Peabs vd Jesper Göransson. Kvarnholmen är ett bra exempel på hur vi på Peab vill agera som samhällsbyggare och utveckla ett gammalt industriområde till en levande stadsdel.

Peab, i samarbete med Folksam, och JM förfogar över byggrätterna på Kvarnholmen. Med tanke på Stockholm Lighthouse läge samt omfattande storlek och arkitektur, valde bolagen att utveckla projektet gemensamt och dela upp försäljningen i varsin del. Peab erbjuder 130 lägenheter till försäljning, JM 96 lägenheter.

Peab har uppdraget som ansvarig entreprenör för produktionen av bostäderna.

I skrivande stund pågår grundläggning och till årsskiftet kommer de första våningsplanen att vara på plats och inflyttningarna påbörjas i slutet av 2017 och pågår till 2018 för Peabs bostäder.

Fakta om Kvarnholmen

Totalt kommer 3 000 bostäder att byggas på Kvarnholmen fram till 2025. Inflyttning har pågått sedan 2012. Nacka kommun kommer att bygga en grundskola för 700 elever. Buss till Slussen tar cirka 10 minuter och pendelbåten Sjövägen tar 25 minuter till Nybrokajen. I början av 2016 öppnar Svindersviksbron och avståndet till Nacka Forum kortas därmed till 1 km.
Källa: Peab

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]