Far och son. Fredrik och hans pappa Ola Thunell vill översätta sina erfarenheter som mångåriga Ica-handlare till bostadsbranschen. Foto: Erik Lefvander.
Publicerat 13 juni, 2017

Bygger bostäder på Icas vis

De före detta Ica-handlarna Ola och Fredrik Thunell har tagit med sig värderingarna från livsmedelsvärlden till sitt nystartade bolag Signum Fastigheter. Nu ska far och son bygga bostäder i Trosa i riktig Ica-anda

I det nya bostadsprojektet Åhusen i Trosa kommer uttrycksfull träarkitektur möta genuin kvalitet. Bakom projektet står det nystartade bolaget Signum Fastigheter som med sitt ”Ica-tänk” vill skapa något som Trosaborna aldrig har sett förut.

[ Annons ]

Tillsammans med property branding-byrån Whyte Lilja skapade de konceptet kring Åhusen som ska tillföra ett kulturvärde i form av intressant arkitektonisk gestaltning. De 47 lägenheterna ska vara en modern tolkning av ”Trosaromantiken” med oxidgröna och faluröda hantverkshus byggda i trä. Även trädgårdarna ska dra paralleller till Trosas historiska och kulturella arv.

Grundarna och nuvarande ägare, far och son Ola och Fredrik Thunell från Karlstad, har båda varit Ica-handlare och enligt dem har Signum Fastigheters arbetssätt formats av värderingarna från Ica-världen.

– Att jag har levt hela mitt karriärliv inom Ica-världen har satt en värderingsgrund som jag anser är en stor tillgång i byggbranschen, som är kända för att inte leverera i tid, inte hålla sina budgetar och inte helt fokusera på kundernas behov i första ledet, berättar Fredrik Thunell, marknadschef Signum Fastigheter och fortsätter:

– Jag vill ta med den stolthet jag känt för Ica in i byggbranschen. Vi vill kunna ta kunden i hand efter två år, säger Fredrik Thunell ägare och marknadschef Signum Fastigheter.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]