Publicerat 30 juni, 2017

Byggare tänker slå rekord i podcasts

Kampanjen Stoppa Machokulturen har som plan att slå nytt rekord i antal podcast-avsnitt under årets Almedalsvecka.

Byggcheferna och Byggnads har en soffa ihop. I den får Almedalsbesökare möjligheten att prata om stora och små frågor som på något vis berör kampanjen Stoppa Machokulturen.

[ Annons ]

– Vi vill fortsätta att erbjuda Almedalsbesökarna en bekväm plats för konstruktiva samtal – inte minst eftersom vi fick ett sånt bra gensvar under förra årets Almedalsvecka. I år har vi tänkt ett varv till och kan därför erbjuda flera nyheter för Samtalssoffan, inklusive möjligheten till ett gratis podcast-avsnitt för samtliga som bokar in sig hos oss, säger Lars Bergqvist, ordförande för Byggcheferna som tillsammans med Byggnads står bakom kampanjen.

Målet är en jämställd byggbransch som ska vara till för alla.

Soffan är på hjul under devisen: soffan kommer till samtalet – istället för att samtalet alltid ska komma till soffan. Ett gps-chip som gör att soffan kan lokaliseras, sök via #Samtalssoffan. Soffan kommer att vara bokningsbar mellan klockan 09.00 och 16.00. Och samtalen som sker bland kuddarna sänds alltså non-stop som en podcast.

Det hoppas man ska bädda för ett nytt (inofficiellt) rekord i antal podcast-avsnitt under Almedalsveckan. 

– När polariseringen i den offentliga debatten i vissa sammanhang blir allt värre är det extra viktigt att skapa arenor för konstruktiva samtal – det är exakt det Samtalssoffan handlar om. Och kan vi dessutom hjälpa till att få ut det som är viktigt för de som besöker Almedalen genom att slå nya rekord i antal podcast-avsnitt är det bara en bonus, säger Johan Lindholm, ordförande Byggnads.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]