Foto: Industrifakta.
Publicerat 20 juni, 2016

Byggandet fortsätter att öka

Den totala volymen husbyggnadsinvesteringar och byggnadsunderhåll ser ut att öka för fjärde året i rad. Det bedömer analysföretaget Industrifakta.

– I år kan helårsvolymen hamna 20 procent över de senaste tio årens genomsnitt. Och aktiviteten ökar i alla sektorer, säger Jens Linderoth, analysansvarig på Industrifakta.

[ Annons ]

Det är endast industrins husbyggande som går i fel riktning. Produktion har ännu inte kommit tillbaka till de nivåer som rådde före finanskrisen, vilket tvingar sektorn att minska kostymen något, skriver Industrifakta i ett pressmeddelande.

– Avsevärt bättre går det för bostadsbyggandet och investeringar inom kontor, handel och offentlig sektor. Det mesta tyder på att den samlade tillväxten av investeringar och underhåll fortsätter att växa i år och nästa år, menar Jens Linderoth.

Han vill dock flagga för att både internationell politik och ekonomisk återhämtning tillsammans med hanterandet av de svenska hushållens ökade skuldsättning är faktorer som kan bromsa tillväxten framöver.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]