Publicerat 18 maj, 2017

Bygg om Göteborg – i Minecraft

Stadsbyggnadskontoret i Göteborg har tillsammans med Stadsbibliotekets ungdomsavdelning lanserat en ny utmaning i äventyrsspelet Minecraft.

Ett tivoli på Heden? Eller en utomhusbio på Ramberget? Eller varför inte en seglarskola i Härlanda tjärn? I samband med utställningen ”Hela Göteborg” lanserar stadsbyggnadskontoret utmaningen ”Bygg din drömstad” i Minecraft.

[ Annons ]

– Vi vill väcka ett intresse hos unga göteborgare för stadsutveckling. Det är dagens unga som kommer att bo och verka i det framtida Göteborg. Det är också viktigt att unga blir nyfikna på de yrkesområden som finns inom stadsplanering, säger Agneta Hammer, stadsbyggnadsdirektör.

Genom att på ett lekfullt sätt introducera unga i utmaningarna med att bygga och planera en stad vill stadsbyggnadskontoret skapa en förståelse för arbetet med att planera och utveckla en stad.

– Det är viktigt att möta ungdomar där de finns i sin vardag. Då är de digitala arenorna ett bra sätt. Minecraft är en plattform som är väl etablerad hos barn och ungdomar, säger Eric Jeansson, geodatastrateg, stadsbyggnadskontoret.

Utmaningen pågår från den 19 maj till den 26 maj.

Här kan du läsa mer om utställningen ”Hela Göteborg” och om Minecraft-utmaningen ”Bygg din drömstad”.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]