[ Annons ]

Henrik Bergqvist, vd Bromöllahem och glad vinnare av årets Fastigopris. Foto: Rejophoto.se.
Publicerat 18 maj, 2017

Bromöllahem vinner mångfaldspris

Det blev bostadsföretaget Bromöllahem i Skåne som tilldelades årets Fastigopris för sitt långsiktiga och medvetna arbete med integration och ökad mångfald bland medarbetarna.

Bromöllahem tog 2016 över skötseln av kommunens fastigheter och de sex anställda skulle utökas till 14. För att öka mångfalden och integrationen beslutade ledningen att alla nya medarbetare skulle vara boende och arbetslösa i Bromölla kommun och att gruppen skulle bestå av minst 50 procent utlandsfödda. Nu tilldelas de Fastigopriset för sitt integrationsarbete.

[ Annons ]

– Vi har hela tiden känt att vi har gjort något bra, för bolaget, kommunen och för de personer som vi har anställt. Att få den här utmärkelsen visar att även andra uppskattar det vi har gjort, något vi både är otroligt stolta och glada över och kommer att bära med oss en lång tid framöver, säger Henrik Bergqvist, vd på Bromöllahem, i ett pressmeddelande.

– Bromöllahem tog chansen att i det lilla göra något stort. Det är en medveten satsning på mångfald och ökad integration i ett företag som idag har 14 anställda, säger Mona Finnström, vd på Fastigo.

Fakta: Utmärkelsen

Fastigopriset delas i år ut för åttonde gången. Syftet är att synliggöra fastighetsbranschen som en attraktiv bransch att arbeta i och att premiera de bästa arbetsgivarna. Förutom vinnaren Bromöllahem tilldelas fyra företag ett hedersomnämnande för sitt arbete med ökad integration i ett arbetsgivarperspektiv: AB Helsingborgshem, Förvaltnings AB Framtiden, HSB Göteborg samt HSB Skåne.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]