[ Annons ]

Bostadssituationen i Stockholm väcker förundran i brittisk media.
Publicerat 8 december, 2015

Brittisk media förundras över den svenska bostadsbristen

Den senaste veckan har en artikel från brittiska BBC dykt upp i flera tidningar och delats flitigt i sociala medier. Anledningen är BBC:s sågning av Stockholm med anledning av stadens bostadssituation.

”Mer än en tredjedel av svenskarna bor i hyrda bostäder. Om du har turen att få ett förstahandskontrakt för den här typen av boende är det ditt för resten av livet. Utomstående är välkomna att ställa sig i kö, men i Stockholm blir de snart varse att en halv miljon lokalbor står framför dem och att väntetiden i genomsnitt är nio år”.

[ Annons ]

Så skriver BBC-reportern Maddy Savage i sitt reportage om Sverige. Artikeln fortsätter med resonemang om den akuta bostadsbristen, suspekt andrahandsuthyrning och den nästan omöjliga utmaningen för människor utifrån att ta sig in på bostadsmarknaden utan kontakter eller kontanter.

Olle Zetterberg, vd på Stockholm Business Region, bekräftar för tidningen Stockholm Direkt att bilden av Stockholms bostadsmarknad är ett ihållande problem för Sveriges rykte i utlandet.

– Det är ett större och större pr-problem. Det uppstår tydliga problem när Klarna och Spotify och andra liknande företag anställer tekniker från Indien och andra länder till exempel. Har man familj och är någorlunda vuxen funkar det inte att bo med flera andra i en lada på Uppsalaslätten, säger Olle Zetterberg till Stockholm Direkt.

Läs hela artikeln från BBC här.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Opinion ]
[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]