Karlskrona. Foto: Shutterstock.
Publicerat 16 februari, 2018

Brinova köper samhällsfastigheter i Karlskrona

Brinova förvärvar fyra fastigheter med en uthyrbar yta om cirka 2 500 kvadratmeter i Karlskrona med LSS boende, förskola och bostäder. Hyresgäster är bland annat Karlskrona kommun.

Fastigheterna förvärvas för ett underliggande fastighetsvärde om 65,5 miljoner kronor. De är fullt uthyrda och har en genomsnittligt återstående löptid på hyresavtalen om 10 år.

[ Annons ]

Fastigheterna ligger på bra lägen i Karlskrona och är anpassade till sitt verksamhetsinnehåll. Tillträde beräknas ske den 1 mars 2018 för tre av fastigheterna och den 1 september för den kvarstående.

– För Brinova blir det positivt att fortsätta växa i Karlskrona inom samhällssegmentet. Karlskrona kommun är en hyresgäst som vi vill ha en lång och stabil relation med, och som vi nu utvecklar samarbetet med, säger Per Johansson, vd för Brinova och fortsätter.

Säljare är Debellatio I Karlskrona och Brunsbergbolagen Fastigheter. Den preliminära köpeskillingen för förvärv av aktierna i de fastighetsägande bolagen uppgår till cirka 19 miljoner kronor.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]