Fastighetsbolaget Brinova förvärvar sex fastigheter i Lund. Foto: Brinova.
Publicerat 13 juni, 2016

Brinova köper 145 lägenheter i Lund

Fastighetsbolaget Brinova har förvärvat sex fastigheter med totalt 145 lägenheter i Lund. Säljare är Stigborg Förvaltning.

Fastigheterna är belägna i Lund, Lomma, Staffanstorp, Dalby, Blentarp och Dösjebro. Brinova tillträder fastigheterna den 30 juni.

[ Annons ]

Fastighetsportföljen har ett beräknat hyresvärde på 13,2 miljoner kronor och den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 100 procent. Samtliga fastigheter innehas med äganderätt och tomtarealen uppgår till knappt 25 000 kvadratmeter. Byggnaderna är uppförda eller helrenoverade från 2006 och framåt och håller en god standard invändigt och utvändigt.

– Vi är mycket glada över att kunna göra den här affären i en hårt konkurrensutsatt marknad. Det är bostäder av mycket god kvalitet och kommer att tillföra ett stort värde till Brinova, säger Per Johansson, vd för Brinova och fortsätter:

– Fastigheterna präglas av byggmästarkvalitet och är uppförda utifrån genomtänkta val med energieffektiva lösningar i form av jordvärme, solfångare och värmepumpar, vilket ger låga energikostnader.

Widehov Konsult AB har varit säljarens transaktionsrådgivare. Advokatfirman Lindahl har varit köparens juridiska rådgivare.

Fakta: Brinova

Brinova är ett nyetablerat fastighetsbolag med fokus på fastighetsutveckling i Sydsverige. Bolaget är verksamt inom segmenten hyresbostäder, samhällsfastigheter och kommersiella lokaler. Brinova har ett 40-tal fastigheter om totalt cirka 100 000 kvadratmeter. Fastighetsbeståndet har ett marknadsvärde på ca 1 miljard kronor.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]