[ Annons ]

Bild Oxie
Publicerat 23 maj, 2019

Brinova bygger 50 hyresrätter i Oxie

Brinova förvärvar fastigheten Oxievång av Malmö stad. Ambitionen är att bygga 50 hyresrätter.

Brinova har redan ett bestånd av fastigheter i centrala Oxie, till största del samhällsservice och bostäder om cirka 14 000 kvadratmeter.

[ Annons ]

Med den förvärvade fastigheten och gällande detaljplan planerar man nu att uppföra en byggnad, med två enheter på tre respektive fem våningar. Det rör sig om ettor, tvåor och treor som uppförs med ett uttalat miljöperspektiv i form av exempelvis smarta energilösningar. I bottenvåningen finns inslag av samhällsservice.

Totalt handlar det om 4 475 kvadratmeter bruttototalarea.

Köpeskillingen för fastigheten Oxievång 7 är drygt miljoner kronor.

– Vi är glada att vi får möjlighet att fortsätta utveckla Oxie centrum med fler hyresbostäder utifrån den stora efterfrågan som finns i området. Vi är också nöjda med det goda samarbetet med Malmö stad som möjliggjort att vi kan genomföra detta projekt, säger Brinovas vd Per Johansson säger i en kommentar.

Mikael Lideflo, projektledare på fastighets- och gatukontoret i Malmö stad, kommenterar affären så här:

– Oxie har utvecklats enormt mycket under de senaste åren och fått en bredd på utbudet av bostäder som efterfrågats av många. De nya hyresrätterna i området har ett extremt stationsnära läge och med dem möjliggörs även den fortsatta utvecklingen av Oxie centru

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]