Brf Djurgårdsvyn. Bild: Riksbyggen.
Publicerat 15 maj, 2019

Brf Djurgårdsvyn får miljömärkning

Riksbyggens Brf Djurgårdsvyn i Norra Djurgårdsstaden är nu preliminärcertifierat enligt Miljöbyggnad Guld. I föreningen finns solceller, laddstolpar för elbil samt en grönskade innergård med fågelholkar och biholkar för att öka den biologiska mångfalden.

– Norra Djurgårdsstaden växer fram med stark miljöprofil och Riksbyggen har tagit med sig sitt breda kunnande inom hållbar stadsutveckling vid skapandet av Brf Djurgårdsvyn. Vi är därför mycket glada över att Brf Djurgårdsvyn preliminärcertifierats enligt Miljöbyggnad Guld, säger Stefan Högman, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Norrort och Brf Djurgårdsvyn.

[ Annons ]

Brf Djurgårdsvyn består av 49 lägenheter och projektet är ritat av arkitekten Thomas Sandell. På det karaktäristiska sågtandstaket kommer solceller att installeras och föreningen kommer också utformas för att underlätta för en mer hållbar vardag för de boende.

– Det kommer att finnas laddplatser för elbilar och rejält tilltagna cykelparkeringar och cykelrum. För att bidra till den sociala hållbarheten finns en stor, gemensam takterrass där de boende kan träffas och trivas tillsammans, berättar Stefan Högman.

Det kommer att finnas goda möjligheter för de boende till egen odling, både i form av odlingslådor på den gemensamma terassen och de lägenheter med inglasad balkong har ett mindre växthus som en del av balkongen.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]