[ Annons ]

Under 2014 kommer Boverket dela ut 20 miljoner kronor till innovativa projekt för byggande av bostäder för unga. Fastighetsägarna uppmanar alla med utvecklingsidéer att ansöka.
Publicerat 2 april, 2014

Boverket delar ut 20 miljoner för innovativa bostadsprojekt

Under 2014 kommer Boverket dela ut 20 miljoner kronor till innovativa projekt för byggande av bostäder för unga. Fastighetsägarna uppmanar alla med utvecklingsidéer att ansöka.

Boverkets stöd omfattar totalt 20 miljoner kronor och kan betalas ut till enskilda företag som driver projekt som innebär utveckling eller användning av en ny eller väsentligt förbättrad vara, tjänst eller process och som främjar ett innovativt byggande för att öka utbudet av bostäder för unga.

[ Annons ]

På Fastighetsägarna vill man uppmana alla fastighetsägare med utvecklingsidéer att söka stödet.
– Bostadssituationen är problematisk för många unga. Därför är det välkommet med ett stöd för innovationer som kan underlätta för ungas boende. Vår förhoppning är att fastighetsbolag söker stöd för att få bidrag att realisera projektidéer och innovationer som syftar till att underlätta för unga och deras boenden. Från Fastighetsägarna menar vi att långsiktigt hållbara innovationer bör premieras och fokus bör vara på realiserbara projekt som kan byggas, säger Rikard Silverfur, näringspolitisk expert på Fastighetsägarna.

Nyligen publicerade Fastighetsägarna Stockholm tillsammans med Swedbank och NCC en ny undersökning som visar just hur  unga stockholmare föredrar att bo.
– Undersökningsresultaten ger ett tydligt besked till Stockholms fastighetsägare. Unga människor vill ha flexiblare lösningar både vad gäller avtal och utformningen av bostaden. Fastighetsbranschen måste omfamna de nya krav som ställs på oss, konstaterar Billy McCormac, vd på Fastighetsägarna Stockholm.

Ett första av fyra planerade beslutstillfällen har redan ägt rum hos Boverket, som hittills tilldelat nio projekt sammanlagt fem miljoner kronor.

Bland de projekt som tidigare beviljats bidrag finns bland annat dessa:

? Belatchew Architects erhöll 300 000 kronor för projektet ”Flytande bostäder på vatten”.
? Paradiso Arkitekter erhöll 300 000 kronor för projektet ”Mellanstaden – en stadsbyggnadsstrategi för främjande av ungas boende”.
? Malmö stad erhöll 300 000 kronor för projektet ”Fantasi och funktion: en idétävling för kök och badrum”.
? Jagvillhabostadnu erhöll 300 000 kronor för projektet ”Snabba hus”.
? AEB anläggningsentreprenad AB erhöll 300 000 kronor för projektet ”Moderna ungdomsbostäder”.
? AtelierSlice AB erhöll 300 000 kronor för projektet ”Atelier Haus (Ateljéhus)”.
? Katrineholms kommun erhöll 300 000 kronor för projektet ”Du får RÅD (innovativa småhus för unga)”.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]