Publicerat 1 december, 2015

Botkyrka kommun och Skanska bildar gemensamt bolag

Botkyrka kommun och Skanska Sverige bildar ett gemensamt holdingbolag för att tillsammans bygga Södra porten – ett nytt handels- och industriområde vid E4:an.

 

[ Annons ]

Botkyrka kommun och Skanska har under flera år arbetat med utvecklingen av Eriksbergsområdet i Botkyrka, ett område som idag består mestadels av handel och industri. Målet är att med det gemensamma bolaget skapa en ny och tydlig entré till Stockholm. I närområdet finns redan ett handelscentrum med bland annat Bauhaus och ICA Maxi.

Projektet ska drivas i ett samägt holdingbolag, där Botkyrka kommuns insats är 37 hektar mark och Skanska Sverige går in med markens värde på 100 miljoner kronor. Bolaget ska exploatera området och tillskapa ett nytt trafiksystem som knyter samman kommunens stadsdelar.

– Det känns otroligt spännande att vi nu kan ta nästa kliv i vårt samarbete med Skanska och skapa en ny tillväxtmotor till Stockholm. Vi vill helt enkelt skapa Stockholms Södra port med 4 000 nya arbetstillfällen, säger Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens vice ordförande i Botkyrka kommun i en kommentar.

– Med Skanska som partner får vi, genom tillgång till deras expertis, möjlighet att utveckla ett område med svåra geotekniska förhållanden, säger Krister Stralström, projektchef i Botkyrka kommun. Tillsammans skapar vi Södra porten som blir en ny mötesplats med fokus på handel och företag inom miljöområdet.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]