Publicerat 14 april, 2021

Bostadsutbudet föll under mars men rekord i försäljningar för hela Q1 – Hemnet

Antalet utestående bostadsrätter var 4 procent färre till 20 500 under mars, jämfört med året innan. Det uppger bostadssajten Hemnet i senaste rapporten om marknadsläget.

Enligt Hemnet kan den lägre siffran förklaras av att fjolårets mars hade ett stort inflöde av bostäder på marknaden. Detta på grund av osäkerheten kring eventuella restriktioner i och med coronapandemin.

Också utbudet av villor fortsätter att vara lågt, ned 21 procent sett till antalet aktiva villaannonser och 6 procent för publicerade villor jämfört med mars 2021.

"Den största orsaken till det låga utbudet är med andra ord inte ett lägre antal publicerade utan framför allt en högre omsättningstakt", skriver Hemnet.

Vad gäller försäljningsvolymen var den hög i mars och för första kvartalet kom det att rapporteras drygt 28 000 bostadsrättsförsäljningar till Hemnet, ett nytt rekord.

När det kommer till prisförväntningarna har dessa fallit tillbaka. Nu tror 52 procent mot tidigare 58 procent på stigande priser, enligt april månads Köpbarometer. Minskningen är den största på ett år och kan förklaras av att utrymmet för fortsatt prisuppgångar bedöms ha minskat, skriver Hemnet. Sajten påpekar dock att prisförväntningarna är fortsatt höga historiskt sett.

Hemnet planerar en notering på Stockholmsbörsen under andra kvartalet.

https://news.cision.com/se/hemnet/r/hemnet-om-bostadsmarknaden-mars-2021,c3325174

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]