Finansminister Magdalena Andersson. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Publicerat 14 mars, 2016

Bostadssamtalen kan avbrytas i juni

Finansminister Magdalena Andersson meddelade under fredagen att de bostadspolitiska samtalen som regeringen bjudit in oppositionen till kommer att avbrytas om inte en uppgörelse nåtts senast i juni.

Efter fredagens bostadspolitiska möte mellan regeringen, Vänsterpartiet och Alliansen berättade finansministern att det inte är någon idé att fortsätta samtalen om partierna inte kommit överens innan riksdagens stänger i juni. Det rapporterar Sveriges Radio.

[ Annons ]

– Har vi inte kommit överens då så har vi inte kommit överens, nej. Vi vill inte att det här ska dra ut på tiden, säger Magdalena Andersson till Sveriges Radio.

Moderaternas Ulf Kristersson lät förvånad när han fick höra finansministerns besked.

– Det här om juni har jag aldrig hört talas om. Jag har gått in i det här med ambitionen att det är en stor och viktig fråga att förhandla om här och nu. Jag har inte ens funderat över det, att det skulle dra ut på tiden, så jag vet inte var frågan dyker upp ifrån överhuvudtaget.

Han anser att det vore djupt beklagligt om partierna inte får fram tydliga alternativ och förslag så att förhandlingarna kan börja ordentligt och landa i en överenskommelse.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]