Publicerat 2 mars, 2021

Bostadspriserna fortsatte upp i februari, bäst utveckling i Malmö bland storstäderna – SBAB

Bostadspriserna steg överlag i hela Sverige under februari och bland storstäderna som mest i Malmö, enligt ett pressmeddelande från SBAB.

Priserna på lägenheter och villor i Stormalmö var upp 3,5 respektive 5,5 procent.

Motsvarande prisutveckling i Storstockholm och Storgöteborg var för lägenheter upp 1,5 procent respektive 1,2 procent, och för villor 4,0 procent respektive 0,8 procent.

Sett till regioner ökade lägenhetspriserna som mest i Norra Sverige med 3,7 procent.

”När man inte tror att priserna kan stiga så mycket mer sett till ekonomiska fundamenta som hushållens inkomster och räntor, så fortsätter de ändå att göra det. Det är tydligt att coronapandemin fortsatte att sätta avtryck på bostadsmarknaden även under februari”, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB, och fortsätter.

”När vi nu summerar ett år med corona, kan vi konstatera att lägenhetspriserna har stigit med mellan 4 och 11 procent och villapriserna med mellan 14 och 21 procent i Sveriges olika regioner. Det är anmärkningsvärda siffror under ett krisår men kan till större delen troligen förklaras av det kraftigt ökade intresset av att bo ändamålsenligt under rådande situation. Risken är förstås att det kommer ett bakslag när pandemin är över, även om jag inte tror att den ska överdrivas”.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]