Publicerat 3 november, 2022

Bostadsplattformen Opendoor ska säga upp 18 procent av de anställda

Bostadsplattformen Opendoor Technologies ska säga upp cirka 550 anställda, motsvarande cirka 18 procent av all personal. Det meddelar vd Eric Wu i ett blogginlägg.

Beskedet kommer efter att högre räntor i USA fått bostadsefterfrågan att svalna och priser att gå ner. Detta innebär en smäll för Opendoor som själva köper in fastigheter och sedan säljer dem vidare. Tanken är att förenkla processen för båda parter, men är lönsam endast så länge bolaget kan sälja vidare fastigheterna till ett dyrare pris än vad man köpt dem. Och så har inte varit fallet i och med prisnedgången på senare tid.

"Verkligheten är att vi navigerar på en av de mest utmanande fastighetsmarknaderna på 40 år och vi måste anpassa vår verksamhet. För att klara oss genom marknadsturbulensen har vi under de senaste två kvartalen arbetat snabbt för att minska våra rörelsekostnader”, skriver vd Eric Wu i ett blogginlägg.

Uppsägningsbeskedet kommer när bolaget ska visa sina Q3-siffror på torsdagen. Förväntningarna är att det blir en ebitda-förlust på 171 miljoner dollar, rapporterar Bloomberg News.

https://www.opendoor.com/w/blog/a-message-from-our-ceo-and-co-founder-eric-wu

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]