Med bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) som gäst togs på måndagen det första spadtaget för Botkyrkabyggens 74 nya ungdomslägenheter i Storvreten. Inflyttning beräknas till nästa höst.
Publicerat 17 augusti, 2015

Bostadsministern svingade spade i Storvreten

Med bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) som gäst togs på måndagen det första spadtaget för Botkyrkabyggens 74 nya ungdomslägenheter i Storvreten. Inflyttning beräknas till nästa höst.

Tillsammans med kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka Katarina Berggren (S) och 21-årige Simon Sundberg satte Mehmet Kaplan spaden i jorden för de 30 första lägenheterna, som byggs på Harbrovägen i Storvreten.

[ Annons ]

– Det finns ett stort behov av bostäder för unga, och här har vi ett utmärkt exempel på hur man kan bygga med rimliga hyror och samtidigt ha klimat- och hållbarhetsfrågorna i centrum. Framtida generationer kommer att tacka er, säger bostadsministern.

Botkyrkabyggens vd Ulf Nyqvist berättade om bolagets medvetna satsning för att få fram fler smålägenheter i beståndet.

– Vi äger en hel del mark och att kunna utnyttja den på ett bättre sätt är en viktig del i vår strategi för att få fram lägenheter för ungdomar, som är den grupp som har det svårast att komma in på bostadsmarknaden idag. Tack vare ett gott samarbete med kommunen och det nya statliga investeringsstödet räknar vi med att kunna hålla nere hyrorna till under 4000 kr per månad för en lägenhet på 32 kvadratmeter, säger Ulf Nyqvist.

Kommunstyrelsens ordförande Katarina Berggren pekade på att Botkyrka kommun har en av de yngsta befolkningarna i landet och att det därför är helt nödvändigt att få fram fler ungdomsbostäder.

– Därför är det en glädjens dag då vi kan sätta spaden i jorden för ett nytt projekt. Det ska bli kul att få knacka på dörren till de nya lägenheterna nästa höst, säger Katarina Berggren.

Botkyrkabyggens nya ungdomslägenheter byggs på tre platser nära Tumba, i Storvreten respektive Tuna. Totalentreprenör för byggprojektet är Lövdalens Bygg AB. De färdiga lägenhetsmodulerna levereras av Moelven. Totalt handlar det om 74 lägenheter för ungdomar mellan 18 och 25 år, med inflyttning hösten 2016.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]