[ Annons ]

Bild: Riksbyggen.
Publicerat 26 mars, 2019

Bostadsförmedlingen i Stockholm hyr ut i Nyköping

Stockholms bostadsförmedling anser inte att deras verksamhet stannar i Stockholms län. I samarbete med Riksbyggen förmedlas nu 135 nyproducerade hyresrätter i Nyköping.

Ligger även Nyköping i Stockholm? Frågan kanske några ställer sig när nu Riksbyggen och Bostadsförmedlingen i Stockholm inleder ett samarbete för att hyra ut 138 nya hyresrätter i området Marieberg.

[ Annons ]

– Nej, Nyköping är inte en del av Stockholm, men det är många som pendlar mellan städerna. Vi tror att därför det finns ett intresse hos de som står i bostadskön i Stockholm. Dessutom har inte Nyköping någon bostadsförmedling, säger Christoffer Svensson, hyresstrateg på Riksbyggen.

Han konstaterar också att det är en stor brist på bostäder i huvudstaden och han hoppas att fler stockholmare ska få upp ögonen för att flytta till Nyköping.

Området Marieberg har närhet till E4-påfarten, vilket gör det lätt att pendla med bil till omkringliggande städer. Det tar ungefär en timme till Stockholm och 40 minuter till Södertälje. Sträckan går även att resa med SJ. Stadsbussen trafikerar området och en promenad utmed ån in till stadens centrum tar ca 15 minuter.

Hos Bostadsförmedlingen i Stockholm ser man inte att gränserna går inom länet.

– Vi anser att allt som ligger inom rimligt pendlingsavstånd är intressant för de som står i vår kö. Vi har förmedlat några lägenheter i Västerås och kommer ha närmare samarbete med fastighetsägare där, säger Christer Edfeldt, vd, Bostadsförmedlingen.

Avgörande är förstås i vilken mån de köande är beredda att lämna sin plats i kön för en lägenhet en bra ut från staden.

– Vi ska inte förmedla lägenheter som folk inte vill ha, säger Christer Edfeldt.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]