[ Annons ]

Foto: Henrik Montgomery/TT.
Publicerat 30 juni, 2017

Bostäder blir en het fråga i Almedalen – även i år

2017 är inget valår men det är fortsatt stort intresse att vara på plats under Almedalsveckan. Även i år kommer bostäder och byggande ligga högt upp på dagordningen.

En återkommande fråga de senaste åren har varit om vi nått peak Almedalen – alltså att politikerveckan blivit för stor, dyr och spretig för att vara intressant som arena för en bransch. I år har dessutom statsminister Stefan Löfven tidigt deklarerat att han inte kommer medverka. Han väljer istället att åka ut och ”träffa folk som aldrig skulle besöka en politikervecka”.

[ Annons ]

Men att döma av det program som i skrivande stund ligger är det tydligt att fastighetsbranschen fortfarande anser Almedalsveckan som värdefull.

De mest populära ämnena i år*

1) Hållbarhet

2) Vård och omsorg

3) Byggande

4) Barn och ungdom

5) Näringsliv

*Daterat 30 juni.

Ämnet byggande är på tredje plats vilket visar att frågan om bostadsbristen fortsatt lär vara het under sommaren och säkert i höst också. Hållbarhet och vård/omsorg är två andra ämnen med många evenemang.

– Vår prognos är att årets vecka kommer dra lika mycket evenemang och besökare som förra året, säger Elin Nysten, delprojektledare för Almedalsveckan.

Fastighetsägarna har i år inget eget seminarium men genomför rundabordssamtal och deltar i en rad andra arrangemang.

VI ÄR DÄR! Fastighetstidningen kommer vara på plats och rapportera från veckan på Fastighetstidningen.se och genom det dagliga nyhetsbrevet. Tipsa redaktionen på redaktionen@fastighetstidningen.se

Se hela programutbudet på almedalsveckan.info

”Drabbats av elefantiasis”

Pelle Björklund, vd Svenska bostäder:

– Det är först de senaste fyra åren som jag har åkt dit, tyckte det länge att det var överreklamerat och ointressant. Mendet är en intressant mötesplats där man kan dryfta idéer och tankar med sin bransch.

För stort?

– Visst kan man tycka att evenemanget drabbats av elefantiasis. Jag ska väl villigt erkänna att det är sällan man blir överraskad, det mesta bekräftar bara det man redan vet eller redan har en uppfattning om.

 

”Allt fler stängda möten”

Marie Pleiborn, WSP seniorkonsult, demograf:

– Galet stort och kanske lite för mycket som inte handlar om politik. Tyvärr verkar allt fler välja stängda möten med särskilt inbjudna – då blir Almedalen lite förfelat. Jag ser det som en öppen arena där alla ska vara välkomna.

Bäst med Almedalen?

– Att träffas över gränserna och att lyssna på något vid sidan om branschen – förra året var jag på ett intressant seminarium om dialekter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]