[ Annons ]

Hungriga Täbybor behöver inte ängslas – Hamburgarstugan blir kvar i området, men som Foodtruck.
Publicerat 22 januari, 2016

Borttvingad grillstuga blir foodtruck

Grannarna, fastighetsägarna och kommunen må ha vunnit slaget, men än är inte striden över. Ägaren till Hamburgarstugan lägger ner sin verksamhet i Täby och blir en foodtruck istället.

Trots att omkring ettusen Täbybor skrev på en lista för att ha kvar Hamburgarstugan på Täbyvägen har kommunen bestämt att den ska rivas innan januari är slut, det rapporterar Stockholmdirekt.se. Efter att fastighetsägaren vänt sig till Kronofogden för att få sin hyresgäst vräkt och grannarna beskrivit lukten från grillen som outhärlig blev kommunens beslut droppen för ägaren Omid Keshtgar. Nu har han bestämt sig för att flytta ut ur grillen – och starta en foodtruck istället.

[ Annons ]

– Vi är kvar, men vi kommer att stänga, antagligen inom en vecka. Vi kollar på mark i närheten, men under tiden lägger vi ner och kommer att ha en foodtruck i närheten där vi kan stå lagligt på en parkeringsplats, säger han till Bromma Tidning.

Tidningen skriver också att delar av Hamburgarstugans byggnad är svartbyggen, samt att bygglovet endast gäller för en kiosk och inte för restaurangverksamhet.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]