[ Annons ]

Peter Wallin, vd och koncernchef Bonava.
Publicerat 4 mars, 2022

Bonova stänger i Ryssland

Bostadsutvecklaren Bonava avslutar nu sin affärsmässiga bostadsutveckling i S:t Petersburg.

I ett pressmeddelande konstaterar bolaget att den ryska invasionen av Ukraina är en humanitär katastrof som omöjliggör fortsatt verksamhet i Ryssland. I S:t Petersburg har Bonava 810 bostäder i produktion.

– Den ryska invasionen av Ukraina är först och främst en eskalerande humanitär katastrof. Med anledning av det mycket osäkra läget i omvärlden har vi idag fattat beslut om att stänga verksamheten i S:t Petersburg. Detta är ett nödvändigt beslut, men samtidigt ett litet beslut i ljuset av det lidande som följer av konflikten i Ukraina. Vi känner ett stort ansvar för våra anställda och för våra kunder, säger Peter Wallin, vd och koncernchef Bonava.

[ Annons ]

Bonova ser nu över möjliga lösningar för hur bolaget kan ge de 370 anställda i S:t Petersburg stöd. Enligt pressmeddelandet är det för tidigt att fastslå vilka finansiella effekter beslutet att stänga verksamheten kommer att få på koncernen. Bonava hade 2021 cirka 5 procent av sin omsättning i Sankt Petersburg. Verksamheten omsatte 745 miljoner kronor och bidrog med ett resultat om 155 miljoner.

I bolagets pressmeddelande utlovas en donation till FN:s flyktingorgan UNHCR som bistår människor på flykt i Ukraina.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]