Fastigheten på Sveavägen 53 i Stockholm ritades 1923 av arkitekterna Höög & Morssing och bestod av kontorslokaler, bokbinderi, redaktion och tryckeri. Foto: Bonnier Fastigheter
Publicerat 18 januari, 2017

Bonniers förlagshus får nya hyresgäster

8 000 kvadratmeter kontor blir lediga när Bonnier Tidskrifter lämnar Sveavägen i Stockholm. Lokalerna, där klassiska titlar som Tomtar och troll och Veckojournalen vuxit fram, ska renoveras till toppmoderna kontorsytor.

Det klassiska förlagshuset på Sveavägen 53 i Stockholm är under förvandling. Bonnier Tidskrifter kommer att lämna lokalerna för att istället flytta in i Bonnierhuset. Kvar blir cirka 8 000 kvadratmeter över sex våningsplan som nu ska totalrenoveras.

[ Annons ]

Vi kommer att skapa toppmoderna kontorslokaler på Sveavägen och en ny destination för framgångsrika företag. Det är en anrik fastighet som har en spännande historia och som kommer att bli fantastisk i modern tappning. Möjligheten att kunna utveckla en hel fastighet kommer bidra starkt till kvarterets utveckling, säger Sara Olsson, Uthyrningsansvarig Bonnier Fastigheter.

Bonnier Fastigheter har anlitat Cushman & Wakefield för projektuthyrningen av kontorslokaler i fastigheten.

Vi ser verkligen fram emot att samarbeta med Bonnier Fastigheter i detta spännande uthyrningsuppdrag. Lokalerna på Sveavägen 53 erbjuder fantastiska möjligheter att skräddarsy välfungerande lösningar för kommande hyresgäster och har även T-baneuppgång i fastigheten, säger Johan Zachrisson, Head of Agency Leasing, Cushman & Wakefield i Sverige.

Fakta: Bonniers förlagshus
1929 förvärvade Bonnierkoncernen Sveriges då största tidskriftsförlag, Åhlén & Åkerlund. Företagets lokaler låg i kvarteret Stormkransen 14 på Sveavägen 53. Fastigheten ingick i köpet. Huvudbyggnaden ritades 1923 av arkitekterna Höög & Morssing och bestod av kontorslokaler, bokbinderi, redaktion och tryckeri. Här producerades framgångssagor som Veckojournalen, Husmodern och sagosamlingen Tomtar och troll. 1950 beslutade Lukas Bonnier sig för att även köpa serietidningsrättigheterna till den amerikanske serien Fantomen. Det blev en succé från start och som mest trycktes en snittupplaga på 72 000 exemplar. Så har det fortsatt med nya titlar fram till i dag.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]