Publicerat 29 september, 2023

Bonava genomför omstruktureringsåtgärder – årliga besparingar på 400 miljoner

Bostadsutvecklaren Bonava aviserar åtgärder i syfte att stärka den långsiktiga konkurrenskraften och öka lönsamheten. Detta bedöms påverka upp till 400 tjänster, enligt ett pressmeddelande.

Bolaget skriver att man tänker vidta omstruktureringsåtgärder i Tyskland, samt fortsatta anpassningar i Sverige och Finland.

Dessa åtgärder bedöms leda till årliga besparingar på knappt 400 miljoner kronor från och med den 1 januari 2025. Samtidigt kommer detta också leda till en omstruktureringskostnad på 350 miljoner kronor som kommer att tas i tredje kvartalet 2023.

Av de upp till 400 tjänster som berörs, är den största andelen i Tyskland. Antalet anställda som påverkas i Sverige och Finland uppgår till cirka 100. Bonava har totalt 1 600 anställda enligt hemsidan, vilket innebär att upp emot en fjärdedel av personalen riskerar att få gå.

Bonava skriver att marknaden för nyproduktion är fortsatt utmanande och att situationen "kräver fortsatt handlingskraft".

"Marknaden är i förändring och för att stärka långsiktig konkurrenskraft och lönsamhet skapar vi nu en ännu mer effektiv, kundfokuserad och flexibel organisation som enkelt går att skala upp", säger vd Peter Wallin.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]