Foto: Boklok.
Publicerat 29 april, 2020

Boklok bygger i Växjö

Boklok bygger 67 bostadsrätter på Telestadshöjden i Växjö. Planerad byggstart är satt till hösten 2020.

Totalt rör det sig om 48 lägenheter fördelat på sex tvåvåningshus, samt 19 radhus, kedjehus och parhus. Försäljningen, som på grund av covid-19 delvis bli onlinebaserad, startar i juni 2020, med beräknad inflyttning vintern 2021.

– Vi är väldigt glada att vara med och utveckla Telestadshöjden här i Växjö, med bostäder som vanliga människor har råd med. Att vara först ut att bygga är såklart kul, men också en utmaning. Vi hoppas, och ska göra allt vi kan, för att man ska förstå hur kvarteret och bostäderna kommer se ut när allt är klart, säger Peter Johnson, projektledare på BoKlok.

[ Annons ]

Det rör sig om bostadsrätter med 1–4 rum, men en yta på 31–85 kvadratmeter. Priset för en tvåa hamnar på från 1 195 000 kronor, med en månadsavgift på runt 3 100 kr.

– Vi kan hålla våra låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger alla våra bostäder inomhus i fabrik och kan därför använda rationella och effektiva tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen och vår personal från väder och vind, säger Peter Johnson.

Det nya området Telestadshöjden ska växa fram under de närmsta åren, och förutom bostäder byggs här även en helt ny skola F-9, parker, aktivitetsytor och dagvattendammar anläggas.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]