[ Annons ]

Bild: Boklok.
Publicerat 7 september, 2020

Boklok bygger i Drottninghög

Boklok har förvärvat mark av Helsingborgshem på Drottninghög. Nu planerar man att bygga 119 bostadsrätter i bostadsområdet. 

Projekt DrottningH har varit igång sedan 2011 och beräknas pågå till 2035. Tanken är att Helsingborgshem och Helsingborgs stad ska utveckla och förändra bostadsområdet till ”en integrerad del av staden – fysiskt, mentalt och socialt”.

Boklok är en av de aktörer som är med och utvecklar Drottninghög i nära samarbete med Helsingborgshem och Helsingborgs stad. I samarbetet ska nya bostäder byggas och befintliga renoveras, samtidigt som man bygger ut service och infrastruktur, utvecklar grönområden och mötesplatser. Centralt i projektet är också arbete och utbildning, samt att skapa en meningsfull fritid för barn och unga.

[ Annons ]

– Att samarbeta med Helsingborgshem och Helsingborgs stad med utvecklingen av Drottninghög känns viktigt och fint. Boklok har tidigare byggt i liknande områden och där har vi sett att människor gärna vill bo kvar i området, nära vänner och familj, utan att göra avkall på möjligheten att äga sitt eget boende. På Drottninghög vill vi skapa möjligheter för det, med priser som passar de flesta. Här gör vi också många små insatser som kan göra stor skillnad: bostadsrättsföreningsskola och byggandet av inbjudande gårdar och trygga områden, för att nämna några få saker, säger Thomas Lehrecke, marknadsområdeschef, Boklok.

Boklok ska totalt bygga 119 bostäder, fördelade på tre etapper. De två första ska vara färdiga till stadsmässan H22 i juni 2022 där Drottninghög är ett av tre huvudområden. Förhoppningen är att en blandning av boende- och upplåtelseformer ska bidra till ett mer attraktivt område och skapa möjligheter för både de som bor på området idag och de som flyttar hit.

–Utvecklingsarbetet på Drottninghög bygger på samverkan, både med boende och de byggaktörer som nu samverkar i utvecklingsprojektet. BoKloks bostadsprojekt kommer att komplettera området med nya och annorlunda bostadstyper som efterfrågas både av de som bor här idag och nya Drottninghögsbor. Variationen det ger i området kommer på sikt att bidra till en ökad mångfald, vilket vi ser som väldigt positivt, säger Mia Larsson, affärsutvecklare, Helsingborgshem.

Den nya bebyggelsen ingår i detaljplanen för Grönkulla på Drottninghög som håller på att arbetas fram. Beslut om den nya detaljplanen förväntas vid årsskiftet 2020/2021 och planerad byggstart är under 2021.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]