Jonas Jonasson - rockmusiker och korvälskare. Foto: KorvOlle
Publicerat 20 januari, 2023

Bob hund-musiker öppnar korvbutik i Helsingborg

Jonas Jonasson i rockbandet Bob hund står bakom Helsingborgsetableringen av konceptet KorvOlle. Det blir en permanent korvbutik och servering av ett 30-tal olika korvsorter.

I vanliga fall står Jonas Jonasson bakom en arsenal av syntar när Bob hund uppträder. Nu tar han plats bakom disken i den nya korvbutik och servering som ska öppna 1 april i Helsingborg.

– Alla älskar korv! Både knegare och direktörer. Korv förenar alla kulturer och åldrar. Alla är så hjärtligt välkomna. Kom precis som du är! Korv är vardagslyxen alla ska unna sig! Livet är kort, korven är lång. Korv är helt enkelt kul, säger Jonas Jonasson i en kommentar.

[ Annons ]

KorvOlle är en ”franchise-korvupplevelse” som idag finns i Ystad, Malmö, Borlänge och Hudiksvall. Jonas Jonasson, som under stadsmässan H22 i somras drev en korvvagn i Banana Bay vid Pixlapiren, ser nu till att det blir en permanent korvbutik och servering.

Där ska gästerna erbjudas ett 30-tal korvsorter med smaker från olika delar av världen. KorvOlle samarbetar med flera charkuterister i Sverige och sortimentet uppdateras utifrån efterfrågan, tips och smakupplevelser.

– När Jonas visade intresse för att göra etableringen permanent så identifierade vi i ett tidigt skede att området runt Bruksgatan skulle passa deras verksamhet. Helsingborgs Hantverksförening som äger lokalen ställde sig väldigt positiva till konceptet och, inte minst, de kreativa lösningar man ser framför sig i den nya lokalen. Med familjen Jonasson bakom disken känns det som att besökarna kommer bjudas på en massa evenemang, kultur och mat i en härlig mix, kommenterar Martin Klinteberg, Etableringsansvarig, Helsingborg City.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]