Publicerat 19 april, 2022

Blackstone köper studentbostadsbolaget ACC för 12,8 miljarder dollar

Finansjätten Blackstone förvärvar studentbostadsägaren American Campus Communities i en affär värd ungefär 12,8 miljarder dollar, motsvarande 122,6 miljarder kronor, inklusive skulder. Det rapporterar Wall Street Journal.

Affären är Blackstones första steg in i studentbostadssektorn. ACC är baserade i Texas men utvecklar och äger studentbostäder runt om i USA. Bolaget är det största publika inom sin sektor. Det köps upp av Blackstone tack vare sin stabila verksamhetsinriktning.

"Vi anser att studentbostäder är en intressant sektor eftersom den har presterat under olika cykler och har varit ganska motståndskraftig över tid", säger Nadeem Meghji, Blackstones chef inom fastigheter i Americas.

Det finns mycket som talar för att studentbostäder kan gå starkt framöver. Dels har pandemin börjat lätta, vilket inneburit att många studenter återvänt till sina campus. Samtidigt har det byggts relativt få studentbostäder, vilka innebär att konkurrensen är låg. På efterfrågesidan väntas ankomsten av internationella studenter trycka upp hyrorna nära campus, skriver WSJ.

https://www.wsj.com/articles/blackstone-bets-on-campus-housing-with-13-billion-acquisition-11650366000

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]