[ Annons ]

Publicerat 8 november, 2012

Bits walls

Varför ska ljuddämpare i offentlig miljö behöva vara trista, när de kan vara vackra och inbjuda till kreativitet? Med lekfull funktionalitet har designern Anya Sebtons skapat Bits Walls – en annorlunda ljuddämpare för kontor och offentliga miljöer. 

När formgivaren och inrednings­arkitekten Anya Sebton, tillsammans med Abstracta, tog fram ljuddämparen Bits Walls inspirerades hon av mönstret och t

[ Annons ]

Anya Sebton.

rianglarna på Sergels torg i Stockholm. Genom att göra trianglarna något kortare kunde de sättas ihop till cirklar och bilda oändliga mönster.

– Jag vill att användaren ska vara aktiv i designprocessen. Att man kan leka med de produkter jag skapar och bilda sin egen unika version, säger Anya Sebton.

Därför kan köparen själv också välja färger och mönster till sina Bits Walls – och på så sätt anpassa till det egna kontoret eller företaget. Väggabsorbenten Bits walls, som är gjord helt av återvinningsbara material, fungerar som ljuddämpare för kontor eller offentliga miljöer. Den triangulära formen gör att ljudet förvillas och dämpas och skapar en bra akustisk miljö.

Som designer inspireras Anya Sebton av många olika saker som resor, konst och besök på fabriker. Men främst är det de enkla funktionella vardagssakerna som triggar hennes kreativiet.

– Till exempel magneter. Jag var inne på magneter och då tog jag fram en soffa för Lammhult som istället för att sättas ihop med skruvar sätts samman av magneter. Det är den vardagliga funktionaliteten som fascinerar mig.

Bits walls visas på mässan 100% design i London i september 2012.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]