[ Annons ]

Foto: Akademiska Hus.
Publicerat 16 september, 2020

Biomedicum prisat på Mipim

Akademiska Hus forskningslabb Biomedicum har utsetts till Best Healthcare Development på årets upplaga av Mipim Awards, som enda nominerade svenska bidrag.

Det är inte första gången Biomedicum prisas. I fjol vann byggnaden, som är ett av Europas största forskningslabb och en del av Karolinska Institutet i Solna, utmärkelsen Årets bygge. Och nu har man alltså även uppmärksammats internationellt, med utmärkelsen Best Healthcare Development på det prestigefyllda Mipim Awards 2020.

– Vi är otroligt stolta över att Biomedicum uppmärksammas internationellt och att byggnaden återigen prisas. Målsättningen har varit att skapa en unik samlingspunkt för gränsöverskridande forskning och samverkan. Den här vinsten är ett kvitto på att vi genom ett gott samarbete med KI och övriga inblandade parter har lyckats med det, säger Hayar Gohary, projektdirektör på Akademiska Hus.

[ Annons ]

Biomedicum har plats för upp till 1 600 på sina elva våningar och är Akademiska Hus enskilt största byggprojekt någonsin. Det stod klart för inflyttning i april i 2018.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]