Publicerat 10 december, 2020

Besqab produktionsstartar bostadsprojekt i Uppsala för eget ägande

Bostadsutvecklaren Besqab har beslutat att starta produktionen av ett nytt bostadskvarter i Uppsala för eget ägande. I och med produktions­starten växer bolaget befintliga fastighetsportfölj med 146 hyresrätter, 80 vårdbostäder och en förskola. Projektet är ett steg mot bolagets nyligen aviserade mål att uppnå ett underliggande driftnetto om 100 miljoner kronor senast år 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.

Besqab har beslutat att produktionsstarta projektet Kapellgärdet i Uppsala under december. Projektet adderar därmed till den befintliga fastighetsportföljen om tre vårdboenden i Nacka, Stockholm och Uppsala.

Projektet i Kapellgärdet omfattar hyresrätter, vårdbostäder och en förskola med en total uthyrbar yta om 12 590 kvadratmeter. Vårdbostäderna och förskolan är uthyrda på 15-åriga hyres­avtal till privata operatörer. Uthyrningen av hyresrätterna kommer påbörjas senare.

Projektet beräknas färdigställas i etapper med en successiv inflyttning från första kvartalet 2023 till och med första kvartalet 2024. I planen för kvarteret ingår även 15 radhus vilka planeras uppföras som bostadsrätter i ett senare skede.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]