[ Annons ]

Väktare kan i sina mobiler se hur många besökare som befinner sig i olika delar av Skärholmens Centrum.
Publicerat 2 juni, 2021

Besöksflöden analyseras i Skärholmen

Ett digitalt verktyg för besöksstatistik har implementerats i Skärholmen Centrum. Nu kan ordningsvakterna identifiera köer och trängsel i realtid i sina mobiler.

Skärholmen Centrum är först ut med att använda mätanalysverktyget MeltSpot Crowd Analytics för att analysera besöksflöden och rörelsemönster i köpcentrum. I sina mobiler kan ordningsvakterna i realtid få en tydlig överblick över var besökarna befinner sig i anläggningen och var det samlas mycket folk. Därmed kan de omedelbart agera för att skingra trängsel eller köer och se till att avstånd hålls.

– Vi har under hela pandemin prioriterat arbetet med att minimera risken för smittspridning i våra centrumfastigheter. Det digitala verktyget tar oss ytterligare ett steg och gör Skärholmen Centrum till en än tryggare plats att vistas på för såväl besökare som hyresgäster och våra egna medarbetare, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe, som äger och förvaltar bland annat Skärholmen Centrum.  

[ Annons ]

Grosvenor Europe har utvecklat verktyget tillsammans med mätanalysföretaget Melt Spot. Informationen är anonym och det går inte att se vem som är inne i centrumet. Verktyget fångar upp signaler från mobiltelefoner på ett passivt och anonymt sätt och fungerar i enlighet med GDPR.  Datan skickas krypterad till en molntjänst för analys av systemets algoritmer och resultatet presenteras i en användarvänlig dashboard.

Förutom säkerhetsaspekten innebär mätanalyssystemet även nya möjligheter för centrumledningen att utveckla servicen i centrum. Därför är det även användbart när pandemin är över.  

– Den aggregerade informationen om hur besökare utnyttjar centrumet ger oss möjlighet att kontinuerligt förbättra fastigheten, säger Carl Strufve.

Besöksflöden och rörelsemönster kan analyseras och identifieras och det går att följa besökstrender, kundfrekvenser, besöksvanor tidsmässigt och hur gångstråk fungerar och kan förändras. Det ger underlag till en förfinad utbudsmix och ett högkvalitativt förvaltningsarbete i Skärholmen Centrum.

I Sverige äger och utvecklar Grosvenor Europe Bålsta Centrum, Skärholmen Centrum, Väsby Centrum och Lidingö Centrum.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]