Bengt Rehn lämnar posten som exploateringschef i Lidingö stad. Foto: Svenska Bostäder
Publicerat 20 september, 2016

Bengt Rehn blir projektkoordinator för Stockholmshusen

Lidingös exploateringschef tar ledningen för Stockholmshusen – Stockholms stads satsning för att snabbt och effektivt skapa tusentals nya hyresrätter.

Bengt Rehn, nuvarande mark- och exploateringschef i Lidingö stad, lämnar efter 8 år Lidingö för rollen som ordförande och projektkoordinator för Stockholmshusen, Stockholms stads satsning för att snabbt och effektivt skapa tusentals nya hyresrätter.

[ Annons ]

Genom sitt uppdrag som mark- och exploateringschef i Lidingö stad har Bengt en bred bakgrund. Fokus i arbetet har varit att samordna och öka förståelsen mellan kommunala förvaltningar och entreprenörer i syfte att korta processen från idé till färdigt hus.

– Mitt arbete på Lidingö har varit jätteroligt och jag tar med mig många erfarenheter till min nya roll. Jag brinner för samordning mellan de olika delarna av samhällsbyggnadsprocessen och ser fram emot att kunna förädla och förstärka mina erfarenheter inom mitt kommande uppdrag med Stockholmshusen, säger Bengt Rehn.

Bengt Rehn börjar sitt uppdrag inom Stockholmshusen den 19 september. Han kommer att vara anställd på Svenska Bostäder men arbeta på uppdrag av samtliga aktörer bakom Stockholmshusen.

Fakta: Stockholmshusen
Stockholms stad har genom sina förvaltningar och bostadsföretag Familjebostäder, Stockholmshem och Svenska Bostäder med gemensamma krafter tagit fram Stockholmshusen – en modell för hållbara, välritade och välbyggda hyresrätter som kan byggas snabbt, effektivt och till lägre byggkostnader.

Stockholmshusen är enligt staden själv en viktig del i arbetet att nå Stockholms stads mål att bygga 140 000 nya bostäder till 2030.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]