[ Annons ]

Illustration: Belatchew Arkitekter
Publicerat 11 mars, 2019

Belatchew Arkitekter och Castellum bygger i Norrköping

Det blir Castellum och Belatchew Arkitekter som bygger de nya parkerings- och kontorshuseni Inre hamnen i Norrköping. De 500 parkeringsplatserna hoppas man ska möta behovet från Inre hamnens 900 bostäder stora första etapp.

Byggnaden har döpts till Damen och blir verklighet efter att Belatchew Arkitekter och Castellum vunnit uppdraget i en tävling utlyst av Norrköpings kommun. I motiveringen står bland annat att läsa: ”Förslaget bedöms fungera väl på platsen och med sin öppenhet och variationsrikedom berika stadsrummet och den nya stadsdelen.”

[ Annons ]

Tanken är att parkeringshuset ska lösa delar av parkeringsbehovet för Inre hamnens första etapp, som omfattar omkring 900 bostäder med en mix av hyresrätter och bostadsrätter. Totalt kommer inre hamnen rymma runt 3 000 bostäder.

– Med en smart parkeringslösning skapar ”Damen” en plats för det spontana och oväntade. Med ett ben i historien och ett på väg in i framtiden är ”Damen” ett banbrytande kvarter väl förankrat i samtiden. Vi är mycket glada över det goda samarbetet med Castellum, ett fastighetsbolag som delar vår vision om att utveckla framtidens arbetsplatser, säger Rahel Belatchew, chefsarkitekt och vd, Belatchew Arkitekter.

Även på Castellum är man glad över samarbetet.

– Vi valde att samarbeta med Belatchew Arkitekter, som har en stark profil inriktad på innovation, då vi kände att det var något tävlingen krävde. Det visade sig vara ett bra val som har resulterat i ett multifunktionellt kvarter med innovation, stark identitet och fokus på hälsa och välmående, avslutar Cecilia S Aldén.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]