Publicerat 29 juli, 2021

Beijer Alma-bolag förvärvar majoritetsandel i Alcomex för 81 miljoner euro

Beijer Almas dotterbolag Lesjöfors har förvärvat 88 procent av aktierna i Alcomex-koncernen till en köpeskilling på 81 miljoner euro. Det framgår av ett pressmeddelande.

Alcomex är en nederländsk tillverkare av dörr- och industrifjädrar och genom affären får Lesjöfors tillgång till nya geografiska marknader, samt ett nytt produktområde.

På rullande 12 månaders basis, per den 12 april, har Alcomex genererat intäkter på cirka 45 miljoner euro till en god lönsamhet. Vidare har bolaget i dagsläget omkring 350 anställda.

Lesjöfors finansierar affären genom en kombination av tillgängliga kreditfaciliteter och tillgängliga likvida medel. Säljare i affären är riskkapitalinvesteraren Nordian Capital.

"Det här är en banbrytande transaktion för Lesjöfors och det största förvärvet i dess historia. Affären passar väl in i Beijer Almas modell med värdeskapande förvärv. Med det här förvärvet understryker Lesjöfors sin potential och ambition att skapa den ledande gruppen inom fjäder-, tråd- och bandkomponenter", uppger Beijer Almas vd Henrik Perbeck.

Affären förväntas bidra positivt till Beijer Almas vinst per aktie.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]