Publicerat 9 maj, 2018

Bankjätte flyttar in i Glashuset

Det karaktäristiska Glashuset vid Slussen i Stockholm får en ny hyresgäst. Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med SEB som flyttar in i början av nästa år.

Alldeles vid Stockholms inlopp tornar Glashusets fasader upp sig. I februari är det tänkt att SEB flyttar in på drygt 800 kvadratmeter. På det nya kontoret kommer det att erbjudas rådgivning, såväl digitalt som personligt via bokade möten.

[ Annons ]

– Vi är mycket nöjda med vår kommande etablering i Glashuset. Det fantastiska huset är lättillgängligt för våra kunder och vi ser Slussen som en naturlig knutpunkt på Söder och för söderort, säger Pär Björn, regionchef SEB.

Atrium Ljungberg har gjort en strategisk satsning på Södermalm. Så från bolagets sida är man av förklarliga skäl också nöjda med att kunna presentera en ny stor hyresgäst.

– Just nu sker det mycket i området och vi är säkra på att framväxten av Nya Slussen kommer att lyfta området ännu mer framöver. SEB:s etablering är ytterligare ett kvitto på platsens attraktivitet, säger Camilla Waxin, uthyrare på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med SEB är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]