[ Annons ]

Foto: Balder.
Publicerat 29 maj, 2020

Balderchefer misstänkta för insiderbrott

Två personer i Balders ledningsgrupp har begärts häktade, misstänkta för insiderbrott. Det handlar om ekonomidirektör Magnus Björndahl och finanschef Marcus Hansson. Enligt vd Erik Selin rör det sig dock inte om transaktioner i Balderaktien.

Det var under tisdagsmorgonen som polisen slog till mot en adress i Göteborg. Magnus Björndahl och Marcus Hansson greps och häktades senare av Pontus Hamilton, åklagare vid Ekobrottsmyndigheten. Han säger till Aftonbladet att det ska röra sig om utnyttjande av icke-offentlig och kurspåverkande information vid aktiehandel.

– Att brottet bedöms som grovt kan generellt sett handla om vilken position man har, och om den innebär att man får veta saker i förtroende. Utredningsarbetet pågår för fullt. Vi håller förhör och går igenom olika typer av beslag som gjorts. Det rör sig framförallt om datorer, telefoner och annan it-utrustning, säger Pontus Hamilton till tidningen.

[ Annons ]

Enligt källor till Dagens Industri ska det handla om affärer i nischbanken Collector, i samband med dess vinstvarning i januari. Marcus Hansson valdes i in i Collectors styrelse i april.

Balder har ännu inte gett någon utförlig kommentar till det inträffande, men vd Erik Selin, som även är storägare och styrelseordförande i Collector, skriver på bolagets hemsida:

” Vi har under kvällen fått information om att de två ledande befattningshavarna Marcus Hansson och Magnus Björndahl har begärts häktade misstänkta för grovt insiderbrott. Misstanke om brott avser inte eventuella transaktioner i Balderaktien.”

Även Collector skickade under torsdagskvällen ut ett pressmeddelande som bekräftade att styrelseledamot Marcus Hansson gripits.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]