[ Annons ]

Mellan Kungsportsavenyn och centralstationen i Göteborg flyttar Balder in nästa sommar. Bolaget har köpt den kontorsfastighet som nu uppförs på platsen.
Publicerat 24 juni, 2015

Balder köper kontor i Göteborg för 415 miljoner

Mellan Kungsportsavenyn och centralstationen i Göteborg flyttar Balder in nästa sommar. Bolaget har köpt den kontorsfastighet som nu uppförs på platsen.

Balder har avtalat om att förvärva kontorsfastigheten Göteborg Heden 47:3 som just nu är under uppförande. Fastigheten ligger intill Gamla Ullevi mellan Kungsportsavenyn och centralstationen i Göteborgs centrum.

[ Annons ]

Byggnaden kommer att omfatta drygt 7 500 kvm och åsatt fastighetsvärde uppgår till cirka 415 miljoner kronor. Kontrakterade hyresgäster är Västsvenska Handelskammaren, Glimstedts advokatbyrå, Ernst & Young samt Litigate advokatbyrå. Balder kommer även att flytta sitt Göteborgskontor till fastigheten.

– Läget, hyresgästerna och den klimatsmarta profilbyggnaden som Skanska uppför gör att PARK49 blir ett mycket intressant investeringsobjekt, samtidigt som det blir en framtida plats för Balder att utvecklas vidare i, säger Erik Selin, vd på Balder.

Kontorshuset har två terrasser tillgängliga året runt som skapar kontakt med Trädgårdsföreningen och Parkgatans grönska. På entréplan kommer det att finnas en restaurang med uteservering. Restaurangen kommer även ha tillgång till takterrassen på plan elva med panoramautsikt över centrala Göteborg.

– Vi ser väldigt positivt på försäljningen av PARK49 till Fastighets AB Balder. Vi är stolta över det här profilprojektet med dess spännande arkitektur och mix av hyresgäster. Att ha möjligheten att utveckla ett kontorshus i detta centrala läge i Göteborg är unikt i dag. Vi är övertygade om att både husets hyresgäster och nya ägare kommer att trivas fantastiskt bra i sina nya lokaler, säger Jonas Karlsson, Transaktionschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

Tillträde kommer att ske den 1 juli 2016.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]