[ Annons ]

Foto: Viktoria Garvare.
Publicerat 22 oktober, 2020

Avstånd blir temat för pepparkakshusen på ArkDes

I år firar ArkDes pepparkakshustävling 30 år. Årets tema är ”avstånd” och nytt för i år blir att husen kan upplevas digitalt genom AR-teknik.   

Det blir pepparkakshusutställning på ArkDes även i år, men på ett lite nytt sätt. Förutom att besöka utställningen på Skeppsholmen i Stockholm ska besökarna för första gången kunna uppleva alla hus hemifrån, med hjälp av AR-tekniken.

Temat för i år är ”avstånd”. Det kan både handla om avstånd som kan mätas – en meter, ett ljusår eller sträckan du cyklar till skolan eller jobbet – men det kan också vara en känsla av att leva i helt skilda världar, skriver ArkDes i ett pressmeddelande. Temat blir förstås extra relevant med tanke på att 2020 varit året då människor behövt öka avstånden mellan varandra, både ute på gatan och mellan länder.  

[ Annons ]

– I år firar vi att det är hela 30 år sedan den här utställningen föddes på ArkDes. Den har under årens lopp kommit att bli en tradition som för många familjer är lika viktig som tomten eller granen. Vi är så stolta över att få förvalta denna tradition, och jag tror att det just i år kan vara viktigare än någonsin att erbjuda lite glitter, fest, värme och mys. Årets tema har vi valt med en förhoppning om att det kan finnas något varmt och fint i det vi har lärt oss om avstånd i år, säger Halla Sigurdardottir, producent på ArkDes.

De tävlande kommer att delas in efter ålder i tre olika kategorier: Arkitekter, formgivare och bagare.

En jury utser en vinnare i varje kategori. Pris går även till publikens favorit där allmänheten kan rösta via webben eller per telefon.

Årets jury består av konditorn Frida Leijon, bloggaren och programledaren Elsa Billgren, frilansjournalisten och bloggaren Svante Öquist och Tor Lindstrand, arkitekt och docent vid Kungliga Tekniska Högskolan.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]