Tidigare bostadsminister Stefan Attefall, då KD, och ett exempel på utförande av den komplementsbyggnad som fått namnet Attefallshus. Foto: Attefallshuset
Publicerat 19 april, 2017

Attefallsdagen arrangeras för tredje året i rad

Förre bostadsministern Stefan Attefall har indirekt tilldelats en egen dag hos husutställningen Nybygget. På lördag anordnas Attefallsdagen för tredje året i ordningen.

För tredje året i rad arrangerar den permanenta husutställningen Nybygget Attefallsdagen strax intill Arlanda Flygplats.

[ Annons ]

Namnet kommer från den upp till 25 kvadratmeter stora komplementsbyggnad som dåvarande bostadsminister Stefan Attefall drev igenom att svenska husägare skulle få uppföra på sina tomter utan bygglovsplikt.

Enligt arrangören av Attefallsdagen har intresset för den här typen av byggnad börjat ta fart nu, flera år efter att den klubbades igenom.

– Vi märker ett tilltagande intresse för Attefallshus. Ett intresse som möjligtvis beror på att många börjar få upp ögonen för att den här sortens tillbyggnad kan erbjuda ett antal olika funktioner så som uthus, garage, förråd, boende, gästhus, bastu, båthus eller något helt annat säger Camilla Yngfalk, platschef på Nybygget, som ägs av fastighetsutvecklingsbolaget Arlandastad Holding.

Med erfarenhet från tidigare år väntar sig Nybygget att ett stort antal besökare kommer att dyka upp för att bekanta sig med olika modeller samt få rådgivning kring bygglovsfrågor, finansiering och inredning.

Attefallsdagen äger rum lördagen 22 april.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]